Bo Scheeringa

Stuur e-mail mail_outline Ruim Leven 

Ruim Leven Ruim Leven, een portret van Noord-Groningen en haar bewoners

De provincie Groningen is de laatste jaren onlosmakelijk verbonden met aardbevingsproblematiek. Ondanks de aardbevingen zijn de mensen in het gebied erg honkvast. Ze denken er niet over om zich ergens anders te vestigen. Wat maakt het wonen hier zo bijzonder? 

Met verstilde landschapsfoto’s, sfeervolle portretten van bewoners, en enkele ontroerende gedichten, toont Bo Scheeringa ons een uniek gebied in al zijn schoonheid. Het project Ruim Leven als tegenhanger van al het negatieve dat Noord-Groningen is overkomen. Een gebied dat het zo waard is om gekoesterd en beschermd te worden. 

 Bo Scheeringa’s fascinatie voor het landschap van het Groninger Hoogeland begon een jaar of tien geleden met het maken van wat ansichtkaarten van Onderdendam en omgeving, voor een winkeltje dat zij in die tijd runde. Het landschap bood veel inspiratie tot fotograferen. Een passie werd geboren. Om dit nog beter vorm te kunnen geven, is ze gaan studeren aan de Fotoacademie, waar zij zich echter al vrij snel ging specialiseren in het maken van portretten, de landschapsfotografie raakte een beetje uit beeld. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, het landschap om haar heen bleef trekken. Het maakt iets in haar los, deze eenvoudige schoonheid van het land, met de authentieke dorpen. de middeleeuwse kerkjes en de Waddenkust, die samen het landschap vormen. De ruimte en de stilte bieden kans tot zelfreflectie en wie daar gevoelig voor is, spirituele beleving.  

Ruim Leven is verkrijgbaar bij diverse boekwinkels in stad en provincie Groningen, via bol.com en bij Bo Scheeringa zelf via info@boscheeringa.nl (geen verzendkosten).  De 2e druk  is verschenen op 20 november 2017.   Hardcover 160 pagina's, €29,95

Stuur e-mail* Invoer verplicht
Website by Tomston